GULÁŠOVÁ A GRILOVACÍ SEZÓNA UŽ ZAČÍNÁ !!
Zabijačkové a gulášové velkokapacitní soupravy na veliké akce
Maďarské koření
Maďarská směs koření na perkelt 100 g
Maďarská směs koření na ryby 100 g
ZABÍJAČKOVÉ SOUPRAVY
Zabijačkovy kotlový set 50 L + Kouřovod zdarma!
Zabijačkovy kotlový set 60 L + Kouřovod zdarma!
Zabijačkový kotlový set 70 L + hořák KEMPER
Zabijačková souprava 60 L + koš do kotle
Zabijačkové nerezová souprava 60L + hořák KEMPER
Plynová stolička průmyslový vařič T.G. 9,2kW
- Úvod
- GRILOVACÍ PÁNVE
- Grilovací litinové pánve
- Litinová pánev 26 cm
Litinová pánev 26 cm

- Kompletní specifikace
- Související zboží1
- Litinová pánev 26 cmexpedice 3-5 dnů590 Kč488 Kč bez DPH
Kvalitní litinová pánev na pečení, opékání, grilování a vaření masa, ryb, zeleniny, klobás, a jiných pochutin.
Materiál:
Pánev je vyrobena s čisté litiny, bez povrchové úpravy.
Rukojeť je vyrobena s dřeva, dá se odmontovat.
Velikost:
Průměr: 26 cm.
Výška: 4 cm.
Délka rukojeti: 19 cm.
Hmotnost: 2,16 kg.
Pánev je vhodná pro plynové sporáky, elektrické sporáky, sklo keramické a na indukční sporáky.
Pánev můžete využít i na opékání, pečení a grilování na ohništi ve volné přírodě. Ručka se dá odmontovat.
Použití a ošetřování litinového nádobí.
Příprava před prvním použitím:
Litinové nádobí před prvním použitím pečlivě omyjte v čisté, horké vodě. Nepoužívejte saponáty ani hrubé mycí pomůcky / drátěnka /. Ideální je měkká kartáč na nádobí, nebo jemná houbička.
Omyté litinové nádobí ihned pořádně osušte. Potom vnitřní povrch nádobí důkladně potřete rostlinným olejem bez přidané soli. Můžete použít i ztužený tuk, který rozetřete po vnitřní straně nádobí, necháte ho přehřát a přebytečný tuk zlejete.
Pro dosažení ideálního efektu lze tento postup před prvním použitím 2-3x zopakovat.
Nakonec vytřete nádobí papírovou utěrkou. Správně připravený litinový nádobí bude dokonale nepřilnavý. Nádobí udržujte stále mírně mastné, podporujete tím jejich nepřilnavost a zároveň zabráníte případnému vzniku koroze.
Používání litinového nádobí:
Litina je velmi odolný materiál. Proto je možné používat i kovové kuchyňské náčiní bez obav z poškození povrchu.
Přírodní litina snese velmi vysoké teploty, proto ji můžete používat i na otevřeném ohni. Ale vyvarujte se prudkých změn teplot, aby nedošlo k narušení struktury / případně až popraskání / materiálu. Neumisťujte ani litinové nádobí přímo na rozpálený sporák, před použitím je vhodné je předehřát v troubě. Ohřívejte jejich pomalu asi minutu a půl. Litinové nádobí jsou křehké, dávejte proto pozor na pády, nebo prudké nárazy.
Čištění a skladování litinového nádobí:
Přírodní litina je porézní materiál, který může podléhat korozi. Na její čištění nepoužívejte žádné chemické prostředky (saponáty, prášek, ...), ani hrubé nástroje. Po použití obyčejně stačí litinové nádobí vytřít papírovou utěrkou, případně umýt v čisté horké vodě pomocí jemného kartáčku nebo měkké houbičky.
Nemyjte litinové nádobí v myčce nádobí! Agresivní čistící prostředky a vlhké prostředí způsobují povrchovou korozi litinového nádobí.
Pokud nádobí z čisté litiny používáte pouze zřídka, doporučujeme jejich zakonzervovat pomocí oleje / viz výše /. Skladujte je v suchém a teplém prostředí. V případě, že na nádobí objevíte vrstvičku rzi, je to důsledek nesprávného a nedokonale ošetřeného povrchu.
Není to závada, ani škodlivý jev. Stačí rez šetrně odstranit, pánev umýt a znovu důkladně natřít olejem podle postupu, uvedeného výše.
Při dodržování těchto zásad vám litinový nádobí bude sloužit výtečně po mnoho desítek let. Ba co víc, častým používáním se jeho vlastnosti budou ještě zlepšovat.
Čištění litinové pánve
video: