GULÁŠOVÁ A GRILOVACÍ SEZÓNA UŽ ZAČÍNÁ !!
Zabijačkové a gulášové velkokapacitní soupravy na veliké akce
Maďarské koření
Maďarská směs koření na perkelt 100 g
Maďarská směs koření na ryby 100 g
ZABÍJAČKOVÉ SOUPRAVY
Zabijačkovy kotlový set 50 L + Kouřovod zdarma!
Zabijačkovy kotlový set 60 L + Kouřovod zdarma!
Zabijačkový kotlový set 70 L + hořák KEMPER
Zabijačková souprava 60 L + koš do kotle
Zabijačkové nerezová souprava 60L + hořák KEMPER
Plynová stolička průmyslový vařič T.G. 9,2kW
- Úvod
- GRILOVACÍ PÁNVE
- Grilovací pánve - kámen
- Lávový kámen na grilování 38,5 x 23 cm
Lávový kámen na grilování 38,5 x 23 cm
- Novinka

- Novinka
- Kompletní specifikace
- Lávový kámen na grilování 38,5 x 23 cmmomentálně vyprodáno950 Kč785 Kč bez DPH
Grilovací deska z lávového kamene slouží ke zdravému nezávadnému grilování masa, ryb, zeleniny, ovoce, pizzy. Na rozpáleném lávovém kameni lze grilovat po celý rok doma či venku na přírodním ohni, plynových grilech, sporácích, troubách a pod.Lávový kámen je vyroben ze sopečných vyvřelin.
TECHNICKÉ PARAMETRY
Rozměr:
Délka: 38,5 cm.
Šířka: 23 cm.
Tloušťka: 2 cm
Hmotnost: 3,38 kg.
Vhodné na: plynový gril a dřevěné uhlí.
Materiál: lávový kámen, přírodní produkt.
Na grilovacím kameni připravíte různé druhy grilovaných specialit. Grilovací kámen má výbornou schopnost akumulovat a vydávat získané teplo postupně a rovnoměrně do potraviny, maso a ryby tak budou vždy šťavnaté a nebudou opalovány vyšlehávajícími plameny. Na kameni samozřejmě připravíte také zeleninu, houby apod. Při grilování na pečícím kameni nedochází k odkapávání šťávy z pokrmu přímo do ohně, zvyšuje se tak komfort grilování, čitelnost přípravy potraviny a je také velmi snížen výskyt karcinogenních látek. Grilování na kameni je vždy zdravější než na běžných grilovacích roštech v otevřených grilech. Kámen je možno použít na otevřeném ohni, přímo na grilovacím roštu, v plynových grilech či jiném druhu tepla.
Před použitím doporučujeme studený kámen otřít jedlým olejem a setřít prach. Ošetření olejem je pro kámen lepší než vodou. Při vlastním grilování je nutné nejprve rozžhavit uhlíky a rozvrstvit je pod celou grilovací plochou, tak aby žár zahříval grilovací plochu rovnoměrně. Grilovací kámen uložíme v rámu na grilovací rošt a pozvolna zahříváme. Při prvním grilování necháme kámen po pomalém zahřátí "vypálit" minimálně 30 min, snížíme žár, potřeme olejem, necháme prohřát, olej setřem papírovým ubrouskem, potřeme znovu, zahřejeme na provozní teplotu a můžeme začít grilovat. Kámen z předchozího grilování uvolňuje olej, opět ho lehce setřeme papírovým ubrouskem nebo látkovým hadříkem. Toto je nutné zvláště po delší pause. Ještě jedenkrát jemně potřeme čerstvým olejem povrch kamene a můžeme začít s grilováním.
Kámen poškozuje jakékoli prudké zchlazení, proto na kámen pokládejte pouze potraviny přirozené teploty nikoli zchlazené či zmrazené. Stejně tak podlévání sosem provádějte přes grilované plátky. Grilování zachlazených potravin se obecně nedoporučuje. Tepelný šok mění strukturu a chuť pochutiny.
Nikdy neomývejte rozpálený kámen vodou, pouze špachtlí oškrábejte zbytky jídel, což v mnoha případech stačí, nebo si počkejte, až kámen úplně vychladne. K mytí nepoužívejte saponáty, pouze vlažnou vodu.
Před prvním použitím nechte kámen venku proschnout po dobu minimálně 1 – 2 dnů. Toto aplikujte také v případě, že jste kámen dlouho nepoužívali a je možné, že vlivem atmosférické vlhkosti, styku s vodou či spatného uložení navlhnul. Voda v kamenech obecně zvyšuje riziko prasknutí!
Znovu opakujeme, že kámen se při rozehřátí rozpíná a nerovnoměrné zahřívání jej může poškodit (např. topení pouze pod jednou polovinou kamene, zahřívání plynovým hořákem či jiným zdrojem tepla pouze v jednom místě apod. Pokud dodržíte veškeré zásady a budete ke kameni šetrní, bude Vám sloužit po velmi dlouho dobu.